Henter kommentarer

TOSSETIMEN: 4 aktier der stjæler rampelyset i tirsdagens børsåbning


Dagens handel er skudt i gang på fondsbørsen og her er de danske aktier, der løber med opmærksomheden i tossetimen.

Tossetimen er et gammelt dansk børsudtryk for den første times tid af dagens handel. Omsætningen og likviditeten er lidt tyndere end sædvanligt – der er færre købs- og salgsordrer – og det kan skabe usædvanligt store udsving i de enkelte aktier.

Ørsted
Den grønne kæmpe Ørsted lægger ud med at være i top blandt C25-aktierne med en stigning på 2,6 pct.

Novozymes
I den anden ende af eliteindekset befinder regnskabsaktuelle Novozymes sig som den eneste, der ligger i minus. Aktien i selskabet, der kom ud af fjerde kvartal med en organisk fremgang på 7 pct. i toplinjen, falder 0,9 pct. Læs mere om regnskabet her.

Orphazyme
Orphazyme-aktien stiger 4,1 pct. Mandag kort før børsluk kom det frem, at selskabets finansdirektør Anders Vadsholt bliver administrerende direktør fra den 1. april. Han erstatter Christophe Bourdon, der skal være topchef i Leo Pharma. Nyheden gav medvind til aktien, der lukkede i et plus på 2,6 pct.

Scape Technologies
Aktien i softwareselskabet Scape Technologies er den helt store taber på det danske aktiemarked tirsdag morgen med et dyk på lige knap 8 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Tilsynsdirektør ser bekymret på bestemt type boliglån: "De var tiltænkt som et nicheprodukt, men de begynder at få en større udbredelse"

Læs også: Nike suspenderer aftale med sportsstjerne