Henter kommentarer

Techaktie i stor stigning efter Apple-samarbejde


Aktien hos softwareudvikleren Unity steg med 17 procent i mandagens børshandel, efter at det kom frem, at Unity har samarbejdet med Apple om det nye Vision Pro Headset.

Faktisk steg Unity-aktien i løbet af mandagen med mere end 25 procent, og var tæt på en pris på 39 dollar. Den faldt dog senere tilbage til en pris på 36,2 dollar.

Apple fortalte i forbindelse med lanceringen af det nye headset, at Unity er en del af arbejdet med at integrere tredjeparts-apps i det nye headset.

Læs også: Novo Nordisk annoncerer muligt opkøb

Det kan eksempelvis være apps fra Adobe, Cisco og Microsoft, skriver mediet CNBC.

»Vi ved at der er en gruppe af udviklere, som har designet utrolige 3D apps igennem mange år. I dag er vi begejstrede for at kunne annoncere, at vi samarbejder med Unity om at integrere de apps i Vision-pro, så populære Unity-spil og app kan integreres og fungere flydende med VisionOS,« lød det fra Susan Prescott, der er Vice President for udviklingssamarbejde i Apple mandag ifølge CNBC.

Apples nye Vision Pro headset er et såkaldt 'mixed reality' headset, som forbrugeren kan tage på som en skibrille. Herfra kan brillen så bruges til en række forskellige ting – blandt andet til uddannelse, møder og visualiseringer. Det er forventningen, at headsettet kommer på markedet i USA næste år.

Unity-aktien er steget med 28,1 procent den seneste måned og i 2023 er aktien steget med 34,9 procent

Læs også: Så meget fattigere blev de rigeste danskere i 2022

Læs også: Jyske Bank: Disse aktier har størst potentiale