Henter kommentarer

SAS og Norwegian brager op på genåbningsfest


 

Flere og flere undersøgelser peger i retning af, at omikron-varianten af coronavirus meget vel kan være verdens bedste nyhed. Aktiemarkedet tager i hvert fald hul på løjerne og både i USA og Europa er der tirsdag eftermiddag sparket gang i en større kursfest i rejserelaterede aktier.

I Skandinavien er både SAS og Norwegian i hopla med stigninger på henholdsvis 12,8 pct. og 7,8 pct.

I de seneste måneder har der ellers været en trygget stemning i SAS-aktierne, der er faldet omkring 20 pct. over 3 måneder. I samme periode er rivalen Norwegian med dagens stigning steget med 21 pct. over 3 måneder viser kursdata leveret af fra Euroinvestor.

Dog hører det med til historien om Norwegian for de langsigtede investorer stadig reelt har været som at investere i konkursbo. Set over en 5-årig periode er selskabets aktier blevet 99,9 pct. mindre værd.

På Wall Street har luftfartsaktierne også fået luft under vingerne. Dog er stigningerne i Delta Airlines, American Airlines, United Airlines og Southwest Airlines noget mindre moderate end i de to nordiske rivaler.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordea om dansk darling: Ser 2021-indtjeningsprognose overgået

Læs også: Danske Bank-strateg: Investorer har JA-hatten på - disse aktier kan få problemer