Henter kommentarer

Rådgiver om 'spekulative' aktier: 'Der begynder at opstå muligheder'


»Der begynder at opstå muligheder i de mere spekulative aktier.«

Sådan falder ordene fra rådgiver og indehaver af Faurby Capital, Niclas Faurby, i tirsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Meldingen kommer med henvisning til, at tech-aktier og kapitalforvaltere med fokus på sektoren har fået store øretæver i løbet af 2022.

Læs også: Over en million boligejere risikere at blive ramt af gammel fejl

Det gælder blandt andet den famøse investor Cathie Woods, som står bag Ark Invest. Woods investerer massivt i tech-sektoren, og det har medført et tab på minus 60,4 procent i år 2022, når man kigger på flagskibsfonden »Ark Innovation ETF«.

Niclas Faurby påpeger i den forbindelse, at han er begyndt at kigge Arks portefølje igennem for at finde interessante investeringsmuligheder.

»Generelt fisker jeg selv der hvor der er mange fisk, og ikke så mange andre fiskere, der fisker. Jeg er begyndt at finde interesse for de steder, der er faldet meget. Derfor har jeg også kigget Arks portefølje igennem,« siger Faurby.

Læs også: Ser fald til Tesla: 'Den er enormt overvurderet'

I Arks portefølje ligger dog en del selskaber, som Faurby med egne ord »har svært ved at forstå«. Derfor vil han ikke uhæmmet samle op i alle selskaberne, men han udsøger sig snarere selskaber med abonnementsløsninger og en sund underliggende forretning.

Abonnenter kan nemlig skabe stabile pengestrømme, pointerer han.

De største positioner i Cathie Woods flagskibsfond, Ark Innovation ETF, er Zoom Video Communications, Exact Sciences, Tesla og Roku.

Læs også: To sønderskudte aktier suser op – derfor sker det

Læs også: Nordnet: Stærkt comeback til udbombede aktier