Henter kommentarer

Nye regler: Flere slipper for modregning i folkepension


Der er gode nyheder til mange af landets folkepensionister.

For fra og med i år, bliver man ikke længere modregnet i det såkaldte »folkepensionstillæg«, hvis man er i beskæftigelse eller har en partner, der stadig arbejder.

Pensionstillægget er et beløb, der bliver lagt oveni folkepensionens grundbeløb. Det udregnes ud fra, hvilken indkomst man har ved siden af sin folkepension, samt ægtefælles/samlevers indkomst.

Og der er ganske mange, der kan se frem til lidt flere penge mellem hænderne. For 41,8 pct. af pensionisterne herhjemme, fik enten overhovedet ikke noget eller et reduceret pensionstillæg ved udgangen af 2022. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Danske Bank: Det her afslører et grundlæggende problem hos danskerne

De nye regler gør, at flere pensionister kan få mere i pensionstillæg fremover, lyder det fra Anne-Louise Kvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension:

»Det betyder, at det nu hverken koster på folkepensionen at være i beskæftigelse som pensionist eller at have en arbejdende partner. Dermed har de pensionister, der hidtil er blevet modregnet i folkepensionen i den henseende, alt andet lige udsigt til at kunne få mere i pensionstillæg fremover,« siger hun i en pressemeddelelse.

Læs også: Tesla får medhold i potentiel vigtig sag

Det var især de yngre pensionister, der oplevede at blive modregnet i deres pensionstillæg. 50,4 pct. af pensionsterne i aldersgruppen 65-69 år fik intet eller reduceret folkepensionstillæg.

Noget af grunden til, at mange bliver modregnet i folkepensionstillægget er, at de har for stor en opsparing:

»Pensionisternes egen opsparing har også betydning for, hvor meget man kan få i folkepension. Og jo mere man selv har sparet op, jo mindre er man berettiget til i pensionstillæg. Danske pensionister har stadig større opsparinger generation for generation, og derfor ser vi også, at det særligt er de yngre pensionister, der modregnes i folkepensionen som følge af egen opsparing,« siger Anne-Louise Lindkvist.

På trods af de nye regler, vil en ægtefælle eller samlevers øvrige personlige indkomster, herunder indkomst fra selvstændig virksomhed samt kapitalindkomst og aktieindkomst stadig indgå i beregningen af pensionstillægget.

Læs også: Storbank: Så stort potentiale er der i Novos supersællert