Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Novo Nordisk annoncerer muligt opkøb

Novo Nordisk forhandler med Bio Jag om at overtage selskabets aktier i Biocorp, skriver Novo Nordisk i en fondsbørsmeddelelse.

Størrelsen på den andel, som Novo Nordisk ønsker at overtage, betyder, at hvis handlen går igennem, skal Novo Nordisk give et bud til alle eksisterende aktionærer. Novo Nordisk kan derfor måske kan ende med at opkøbe hele selskabet.

Novos bud lyder på 35 euro pr. aktie. Biocorp, som er et fransk medicoselskab, lukkede mandag aktiehandlen med en kurs på 29,3 euro. Læs mere her.

Streamingkæmpe slagtet efter nedjustering og exit

Streamingtjenesten Viaplay fik sig en hård medfart på børsen i Sverige mandag, hvor aktien faldt med mere end 62 pct.

Det sker efter at Viaplay annoncerede en markant nedjustering af sine forventninger til året mandag. Dertil  blev det også annonceret, at administrerende direktør Anders Jensen har sagt op og bliver erstattet af Jørgen Madsen Lindemann.

Læs også: For første gang i otte år: Apple lancerer nyt produkt

»Jeg er fortsat overbevist om den succes, der ligger forude for virksomheden. Men jeg føler også, at virksomheden i lyset af aktuelle udfordringer er bedst tjent, hvis jeg stopper, og det har jeg derfor besluttet at gøre,« siger Anders Jensen i meddelelsen. Læs mere her.

Storbank mener, at advarselslamperne blinker: Tech-aktierne er steget meget kraftigt

Pengene er væltet ind i teknologiaktierne i en grad, der vækker bekymring.

Bank of Americas chefstrateg, Michael Hartnett, advarer om, at opkøbene i tech-aktier inden for kunstig intelligens er så kraftig, at det kan føre til en modreaktion. Det skriver Bloomberg News.

Læs også: Aktiedirektør: Pessimisterne er ved at kapitulere

Hartnett påpeger, at dominansen af 'monopolistisk teknologi' og selskabernes pricing power har ført til massive stigninger inden for tech-aktierne. Han fremhæver, at det teknologitunge Nasdaq 100-indeks er blevet sendt op i et rekordhøjt niveau i forhold til small cap-aktieindekset Russell 2000. Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer tirsdag morgen en åbning med et lille fald på 0,05 pct.

»Aktiemarkederne tager bestik af svage ISM-tal fra USA. Mandagens ISM-tal for servicesektoren skuffede, og det har lagt en dæmper på de globale aktiemarkeder. I USA faldt S&P 500 mandag med 0,2%, mens faldet i Dow Jones var endnu større (-0,6%). Nasdaq sluttede derimod stort set uændret (-0,09%)« skriver Nordea i en morgenrapport.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: