Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Ørsted: 2022 var historisk lavpunkt for europæisk havvind

2022 var et historisk lavpunkt for havvind i Europa, da der ikke blev truffet en eneste endelig investeringsbeslutning for en ny vindpark på vandet.

»I Europa er der store ambitioner for udbygningen af vindenergi, så jeg er ikke bekymret for, om vi ender det rigtige sted. Jeg er bekymret for den hastighed, vi bevæger os med,« lyder det fra Ørsteds europæiske direktør, Rasmus Errboe.

Sidste år blev der installeret 19,1 gigawatt i Europa, hvilket var rekord, men det var 12 pct. lavere end sektorens egne forventninger, og det var langt under de 30 gigawatt, der skal til, hvis EU skal nå sine klimamål.

Læs mere her

JPMorgan advarer mod at undervurdere risikoen i aktier

Frygtindekset for de amerikanske aktier, VIX-indekset, er den senere tid blevet presset kraftigt i bund, men storbanken JPMorgan Chase advarer om, at den underliggende risiko for aktier fortsat er høj. Og højere end VIX indikerer.

VIX-indekset er den senere tid faldet et godt stykke under 20 og ligger for tiden lige nord for 17. Det skal dog sammenlignes med, at det ved årets start var i 23, at det inden for de seneste 52 uger har været oppe nær 35, og at det femårige snit ligger i 21,5.

»Vi mener, dette er en anomali, og de nuværende lave VIX-niveauer vil formentlig ikke vare ved i lang tid,« lyder det fra chefstrateg i JPMorgan, Marko Kolanovic.

Læs mere her

Analytikere venter kæmpe vækst for Novos fedmemiddel

Efter det er lykkedes Novo Nordisk at følge med efterspørgslen af fedmemidlet Wegovy, spår medicinalanalytikere massiv vækst for medicinalgiganten.

Hos Credit Suisse venter analytikerne at Novo Nordisks fedmemidler vil ramme et salg på mod 38 mia. kr., og Nordeas medicinalanalytiker beregner at salg i fedmeforretningen på 31 mia. kr.

Salget i fedmeforretningen udgjorde lige godt 17 mia. kr. sidste år, og dermed venter flere analytikere altså at salget er fordoblet i 2023.

Læs mere her

Comeback til variabelt boliglån

Variabelt forrentede realkreditlån er i massiv fremgang på boligmarkedet.

I årets første tre måneder voksede andelen af variabelt forrentede lån til at udgøre lige godt 54 pct. af boligejernes lån. I kvartalet før lød tallet på 52 pct.

Mens boliglån med variabel rente er braget frem med knap 160 mia. kr., er lån med fast rente skrumpet og faldet med 154 mia. kr.

Ifølge Jeppe Juul Borre, cheføkonom i arbejdernes landsbank, skyldes fremgangen i de variable lån blandt andet, at mange boligejere med fast rente har konverteret deres lån det seneste år som følge af de markant stigende renter.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer tirsdag morgen en åbning med et fald på -0,2 pct.

»Stilhed før stormen, det er nok hvad der bedst kan beskrive gårsdagens handel i Europa, hvor investorerne generelt var afventende forud for denne tunge regnskabsuge, der også byder på vigtige nøgletal, samt næste uges rentemøder,« lyder det fra Handelsbanken i en morgenrapport.

»Dagen i dag byder på en opgørelse over udviklingen i boligpriserne i USA i februar, der offentliggøres klokken 15 samt en forbrugertillidsopgørelse, ligeledes fra USA, der offentliggøres klokken 16:00,« fortsættes det.

Dagens tal og begivenheder

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: