Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

DSV opjusterer
Den danske transport og logistikkæmpe DSV opjusterer udsigterne for 2022.

Det oplyser C25-selskabet i forbindelse med dets kvartalsregnskab tirsdag morgen.

Udviklingen i årets første ni måneder og udsigterne for resten af året gør, at DSV nu forventer at få et driftsoverskud i spændet fra 24,5 til 25,5 mia. kr.

Læs mere her.

Ørsted i kæmpe sats: Vil mere end fordoble dansk havvind
Ørsted går sammen med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) om at udvikle omkring 5,2 gigawatt havvind i Danmark. Det skriver Ørsted i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Projekterne svarer tilsammen til mere end en fordobling af Danmarks nuværende mængde havvind, fremgår det af meddelelsen.

Rasmus Errboe, Regionsdirektør for Kontinentaleuropa hos Ørsted, siger i meddelelsen:

»Danmark har været en pioner i havvindindustrien og er førende i den grønne omstilling. De fire store åben dør-projekter kan være med til at cementere Danmarks fortsatte førerposition og skabe fundamentet for at kickstarte den næste fase af et dansk erhvervseventyr inden for produktion af grøn brint og grønne brændstoffer.«

Læs mere her.

Kina-noteringer på Nasdaq i største fald nogensinde
Der var masser af bekymring hos investorerne, efter at Kinas præsident, Xi Jinping, på landets kommunistiske partis kongres strammede grebet om magten og lagde an til en tredje femårsperiode ved magten.

Aktierne i Hongkong blødte med minus på 5,0 pct. til hovedindekset Hang Seng, og da investorerne åbnede op for handelen af de kinesiske aktier med notering i USA, blev det til et decideret blodbad.

Således endte Nasdaq Golden Dragon-indekset, der omfatter 65 kinesiske aktier med notering på teknologibørsen i USA, med et smide 14,4 pct. mandag. Det er indekset største minus nogensinde på en enkelt dag, og indekset er nu i 4468,54 indekspoint på det laveste niveau siden 2009.

Læs mere her.

Unibrew skrotter opkøb
Royal Unibrew er mandag blevet enig med Danone om, at parterne ikke vil gennemføre transkationen omkring Aqua d'Or, som det danske bryggeri ellers skulle have overtaget fra den franske konsumentvarekæmpe. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Royal Unibrew.

Parterne har afgjort, at de ikke vil være i stand til at opfylde betingelserne for en gennemførelse og er derfor blevet enige om, at handelen ikke vil materialisere sig, hedder det.

Læs mere her.

Markedstendenser
Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer tirsdag morgen en stort set uændret åbning med et fald på -0,07 pct.

Dagens tal og begivenheder

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Du kan lytte til dagens afsnit af Euroinvestor Morgennyheder her: