Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Børshus ser aktiefest forude

Den franske investeringsbank BNP Paribas har sænket sit mål for, hvor det toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, vil slutte 2022.

Det nye mål er sat til 4200 indekspoint mod førhen 4400 point, skriver Bloomberg News.

Dermed er der trukket knap 5 pct. ud af potentialet i det amerikanske marked, ifølge investeringsbanken, som dog altså stadig ser markedet gå op med mere end 7 pct. fra tirsdagens niveau i 3915 indekspoint.

I 4200 indekspoint vil S&P 500 på de nuværende estimater for indtjeningen i 2023 blive handlet til en multipel på 17,2.

S&P 500-indekset er faldet med 18 pct. siden nytår.

Læs mere her

 

De tjener fedt på din elregning - nu kommer de måske til at betale prisen

EU-kommissionen er på vej med et forslag om en særskat, en såkaldt "windfall tax", på energiselskaber, der tjener ekstra penge på energikrisen og på de høje elregninger, som husholdningerne for tiden modtager.

Provenuet fra særskatten skal efterfølgende sendes tilbage til de ramte forbrugere og husholdninger.

Engrosprisen på strøm er røget i vejret i år, fordi den er knyttet sammen med prisen på gas, der er blevet 12 gange dyrere i år. Det gælder også for elektricitet, som slet ikke produceres med gas, men eksempelvis vedvarende kilder eller med atomkraft. Derfor kigger EU også på at afkoble priserne på el og gas, hvilket von der Leyen luftede tanker om i sidste uge.

I EU er der også forslag om at lægge et loft over priser på gas fra rørledninger, altså i høj grad russiske gasleverancer til Europa.

Læs mere her

Han forudså nedturen i år - det tror han, der vil ske nu

Michael Wilson, chefstrateg hos Morgan Stanley, er blandt de mest arrige aktiebjørne på Wall Street, men alligevel er han nu blevet endnu mere pessimistisk end tidligere.

Michael Wilson, der sidste år forudså nedturen i aktierne i 2022, har således skåret yderligere i sin forventning til væksten i indtjeningen per aktie for S&P 500-indeksets medlemmer, da han nu vurderer, at opbremsningen i økonomien vil blive en større bekymring for aktierne end den tårnhøje inflation og en høgeagtig amerikansk centralbank.

Investeringsbanken vurderer, at aktiemarkedet endnu ikke har nået årets bund. Det vil formentlig først ske i fjerde kvartal, hvor S&P 500 ses ramme 3400 indekspoint, hvilket svarer til et fald på 13 pct. fra tirsdagens niveau i 3912 point.

Skulle der komme en recession vil indekset dykke yderligere til 3000 point eller 23 pct. fra det nuværende niveau.

Læs mere her

​Nordea: Det er gået op for amerikanske investorer

Det er gået op for investorerne på de amerikanske aktiemarkeder, at de går en svær tid i møde.

Det vurderer man hos Nordea i en kommentar onsdag morgen.

»På de amerikanske aktiemarkeder er det tydeligt, at investorerne er blevet klar over, at den amerikanske centralbank slet ikke er tæt på at være færdig med at stramme pengepolitikken,« lyder det fra bankens analytiker, Philip Maldia Madsen.

En række af de toneangivende aktieindeks har tabt halvdelen af deres gevinster siden juni, bemærker analytikeren. Det sker på et tidspunkt, hvor globale renter ifølge ham nærmer sig sommerens højeste niveauer.

Det hjælper ifølge Nordea-analytikeren ikke på stemningen, at man på de finansielle markeder også konfronteres med en voksende risiko for en europæisk recession og global vækstafmatning i fremstillingsindustrien, ligsom der bliver stillet spørgsmål ved den kinesiske vækst.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer onsdaag morgen en rød åbning med et  fald på -0,89 pct.

»Der er en nervøs stemning på de finansielle markeder, hvor investorerne konfronteres med en voksende risiko for en europæisk recession, global vækstafmatning i fremstillingsindustrien, et spørgsmålstegn til kinesisk vækst, og centralbanker der mener alvor og ikke ville trække sig tilbage i kampen mod inflationen.« skriver Nordea i en morgenrapport.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.