Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Analytikerne er overraskende optimistiske
Flere og flere chefstrateger i de store investeringsbanker har taget konsekvensen af dette års bjørnemarked i S&P 500, som nu er faldet med 21,6 pct. fra sin seneste top, og forudser yderligere fald. Især hvis en fuld recession sætter ind.

Det til trods er selskabsanalytikerne overraskende optimistiske. Det viser en analyse fra Factset.

Tallene viser da også, at ud af 10.708 aktieanbefalinger er knap 57 pct. positive, mens 38 pct. er neutrale, og kun 5 pct. er negative.

Læs mere her.

Olieprisen falder på recessionsfrygt
Prisen på råolie falder igen onsdag, og nærmer sig snart den 100 dollar per tønde, da investorerne præges af recessionsfrygt på baggrund af den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, strammere pengepolitik og derfor positionerer sig mod en faldende efterspørgsel på sigt.

Olieprisen taber således 4,3 pct. onsdag til 105,88 dollar. Det laveste niveau i over en måned. For mindre end to uger siden var prisen stadig over 120 dollar per tønde.

Læs mere her.

Flere banker afskaffer negative renter
Saxo Bank var først til at melde sig på banen med en afskaffelse af de negative renter på indlån, men nu har to andre pengeinstitutter meldt sig i samme kor.

Det er Lægernes Bank, der er ejet af Lægernes Pension, og Lunar Bank, der ikke længere vil kræve negative renter af kundernes opsparinger. Det skriver dagbladet Børsen.

»Vi føler os overbevist om, at centralbankerne både i USA, Europa og Danmark er nødt til at gøre noget for at dæmme op for den inflation, som vi har set i den seneste periode. Og det kan vi simpelthen ikke forestille os, at de kan gøre uden at hæve renterne,« forklarer administrerende direktør i Lægernes Pension & Bank, Chresten Dengsøe, til Børsen.

Læs mere her.

Krisefrygt får renter til at falde
Efter flere ugers opadgående pres på renterne har denne uge budt på rentefald i kølvandet af den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, aggressive renteforhøjelse, og onsdag fik den udvikling endnu mere fart, da centralbankformand Jerome Powell kom tæt på at forudse en recession.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 12 basispoint til 3,16 pct. Den tiårige rente startede onsdagen nær sin top i 3,28 pct., men var på sit laveste også i 3,12 pct.

»Fed ved, at inflationen er et problem, den ved, at den skal tage hånd om det, og renteforhøjelser er det eneste reelle værktøj, den har til at gøre det,« siger Thomas Simons, pengemarkedsstrateg hos Jefferies, til Reuters.

Læs mere her.

Mærsk-arving og formand efter krænkelser på skibe: "Jeg skammer mig"
Mærsk-arving Robert Mærsk Uggla skammer sig over, at der har fundet seksuelle krænkelser sted om bord på containerrederiet A.P. Møller-Mærsks skibe.

Det skriver mediet ShippingWatch, efter at arvingen har omtalt sagerne under en tale til kandidater fra Massachusetts Maritime Academy i weekenden.

»Jeg skammer mig over at sige, at seksuelle overgreb, seksuel chikane, diskrimination og mobning forekommer i vores branche - og desværre også i vores eget selskab. Det skal ændres,« siger Robert Mærsk Uggla, der desuden er formand for Mærsk og adm. direktør i A.P. Møller Holding, ifølge mediet.

Læs mere her.

Markedstendenser
Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer torsdag morgen en stort set uændret åbning med et lille fald på -0,36 pct.

»Alligevel blev Powells tone opfattet som en anelse mindre høgeagtig end frygtet og således talte Powell aktier op fra bunden, som lukkede tæt på nul. Det var særligt kommentarer som, at centralbanken ønsker at skabe prisstabilitet for at opretholde det stærke arbejdsmarked og at banken vil holde tæt øje med i hvordan renteforhøjelserne påvirker økonomien, som løftede håbet blandt investorerne,« skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.