Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Twitter-ansatte kan se frem til nye tider under Elon Musk

Torsdag talte Elon Musk, der måske, måske ikke, vil købe Twitter, for første gang med det sociale medies medarbejder.

Elon Musk dukkede ifølge Reuters 10 minutter for sent op på et videomødet, og via de mange svar på medarbejdernes spørgsmål kom Teslas topchef blandt andet ind på så vidtfavnende emner som rumvæsner, civilisationer i rummet og mere underholdende reklamer.

På forretningssiden, ud over de mere underholdende reklamer, var meldingen, at der er udsigt til besparelser.

Elon Musk har tidligere erklæret sig som fundamentalist i forhold til ytringsfriheden, og torsdag mente han også, ifølge Bloomberg News, at folk skal have lov til at komme med "ganske vilde" ytringer, selv om Twitter ikke behøver at bringe dem bredt ud til brugerne. Twitter bør også hjælpe "civilisationen og samvittigheden".

Læs mere her

Investeringsbank ser mindre aktiepotentiale - øget risiko for recession

Efter den seneste uges udviklinger med en brandvarm amerikansk inflationsrapport for maj i fredags mistede markedet tilliden til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, kan tøjle den løbske inflation.

Onsdagens store renteforhøjelse fra Federal Reserves side var modtrækket, der skal genskabe bankens troværdighed i spørgsmålet, men det øger risikoen for recession, og det tynger økonomien. Og derfor ser investeringsbanken UBS nu langt mindre potentiale i amerikanske aktier.

»Da Fed lægger endnu større vægt på at bekæmpe inflationen, er risiciene for den økonomiske aktivitet stigende.«

Investeringsbanken ser derfor nu, at S&P 500 vil slutte året i 3900 indekspoint mod torsdagens niveau omkring 3665 point. Indtil fornylig bød UBS dog på, at indekset ville ende 2022 i 4700 point.

Læs mere her

Danske Bank topchef: Jeg skal være her lang tid endnu

Carsten Egeriis har netop taget hul på sit andet år som topchef for Danske Bank, men målet er at blive siddende i direktørstolen i mange år endnu.

Efter en årrække med møgsager - heriblandt hvidvask, sagen om Flexinvest og problemer med håndtering af gældsinddrivelse - er målet at sikre stabilitet og kontinuitet for både medarbejdere og kunder.

Carsten Egeriis er den femte topchef siden 2012.

For 14 måneder siden overtog han jobbet fra Chris Vogelzang, der nåede at sidde på posten i under to år. Inden da var det Jesper Nielsen, der var indsat som midlertidig direktør efter Thomas Borgens exit, der skete i kølvandet af afsløringen af hvidvask-skandalen. Thomas Borgen blev udpeget efter Eivind Kolding.

»Jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at vi har kontinuitet og stabilitet. Jeg gik ind i jobbet, fordi jeg gerne vil det her, og fordi jeg tror på, at jeg kan være med til at få banken på rette spor,« siger han.

Læs mere her

Det bliver dyrere at sælge værdipapirer hos Formuepleje

Det bliver dyrere at komme ud af en række investeringer hos Formuepleje.

Den danske kapitalforvalter hæver midlertidigt indløsningsfradraget for sine obligationsfonde, så du skal betale mere for at slippe ud, skriver Børsen. Hos Formueplejer forsvarer man sig med udviklingen på de finansielle markeder.

»Det er rimelig voldsomt, hvad der sker på markedet nu, og det er et spejl af det. Konverterbare danske realkreditobligationer er faldet en del på grund af rentestigninger, men de er også faldet, fordi der ikke rigtigt er nogle købere i markedet. Det vil sige, at det er svært at komme af med dem, og at handelsomkostningerne er større. Så bliver vi nødt til at hæve vores indløsningsfradrag,« forklare direktør og partner i Formuepleje, Søren Astrup, ifølge Børsen.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer fredag morgen en åbning med en stigning på +0,86 pct.

»Nasdaq faldt torsdag med hele 4%, mens S&P 500 lukkede med et fald på 3,25%. Og i Asien er den sure stemning fortsat. Nikkei er nede med ca. 2% kort før lukketid. I går torsdag lukkede de europæiske aktier – Eurostoxx 600 – med et fald på 2,5%. Mandag er en national feriedag i USA, og man kan derfor frygte, at investorerne sælger endnu mere ud inden en lang weekend i USA,« skriver Nordea i en morgenrapport.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.