Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Forsikringskæmpe klar med friske regnskabstal

Den danske forsikringskæmpe Tryg kommer ud af 2021 med en præmievækst på 4,9 pct. Justeret for bonus- og præmierabatter lander præmievæksten på 6,4 pct.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte årsrapport for det forgangne år.

»Trygs kerneforretning fortsatte med at levere positivt i 2021 med en præmievækst på 4,9 pct., eller 6,4 pct. justeret for bonus- og præmierabatter. Toplinjen var primært drevet af privat- og erhvervsforretningen. I Industri blev lønsomhedsinitiativer og strukturelle ændringer implementeret for at forbedre lønsomheden,« udtaler topchef Morten Hübbe. Læs mere om regnskabet her.

Netcompany skuffer på omsætning

Omsætningen i det danske it-selskab Netcompany lander i fjerde kvartal på 1,1 mia. kr. og et justeret driftsresultat, EBITA, på 210,3 mio. kr.

»Købet af Intrasoft påvirkede vores omsætningsvækst med 37 pct i de to måneder af 2021, der var under vores ejerskab, hvilket løftede vores samlede omsætningsvækst for kvartalet til tæt på 50 pct,« udtaler top André Rogaczewski i årsrapporten. Læs mere om regnskabet her.

Dansk medicinalgigant får godkendt migrænemiddel

Lundbecks middel mod migræne, Vyepti, har fået grønt lys af EU-Kommissionen og bliver dermed godkendt til det europæiske marked.

Vyepti er allerede godkendt på det amerikanske marked, og i tredje kvartal solgte midlet for 151 mio. kr. Det kan du læse mere om her.

Tilbudsjægere fik vendt blodrøde indeks

Noget kan blive så billigt, at det er værd at samle op. Og det blev resultatet mandag, da de amerikanske aktiemarkeder var malet blodrøde, for at vende rundt i den afsluttende handel og ende dagen med små plusser.

Da alle begyndte at sælge ud, fik det en masse opmærksomhed, så jeg tror, vi havde, hvad jeg ville kalde intradag-kapitulation, og nogen fik nemme penge ud af markedet, siger Jake Dollarhide, direktør i Longbow Asset Management, til Reuters. Det kan du læse mere om her.

Nordnet: Amerikansk comeback lettede, men flere udfordringer venter

»Det sluttede ”godt” i USA med stigninger der svarede til den indikerede stigning, men undervejs havde investorerne kørt i den store rutschebane med de mange sving,« skriver investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, i en kommentar tirsdag morgen.

Ifølge ham skyldes de voldsomme udsving blandt andet den amerikanske centralbanks renteforhøjelser, men også situationen i Ukraine spiller en rolle. Det kan du læse mere om her.

Nye anbefalinger rammer danske aktier

Tirsdag morgen er der flere flere ændringer i analytikernes anbefalinger på danske aktier.

Det er blandt andet for selskaberne Novo Nordisk, Ørsted, Genmab, Nordea m.m.

Få overblikket her.

Markedstendenser

»Investorerne ved ikke hvilket ben de skal stå på i øjeblikket. Gårsdagens handel med de amerikanske aktier var en sand rutsjebanetur,« skriver Nordea i en morgenrapport, og fortsætter:

»Hovedtemaerne på de globale aktiemarkeder er fortsat konflikten mellem Rusland og Ukraine samt det forestående rentemøde i den amerikanske centralbank, hvor resultatet bliver meldt ud sent onsdag aften.«

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer tirsdag morgen en positiv åbning med en stigning på 0,95 pct.

Dagens tal og begivenheder

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Bøgerne du SKAL læse – Seniorstrategens favoritter

Læs også: 3 aktier teknisk set: Regnskabssæsonen er i gang