Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Smertefulde fald skjuler sig under overfladen
Det bliver spændende at se, om de kommende regnskaber kan vende udviklingen blandt aktierne i det teknologitunge Nasdaq-indeks. Sådan lyder det fra Ed Clissold, der er chefstrateg hos analysehuset Ned Davis Research, ifølge Bloomberg News.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks er faldet 8 pct., siden det toneangivende aktieindeks toppede i november 2021, men det dækker over langt mere smertefulde fald, lyder det.

Flere end 36 pct. af aktierne i indekset er nemlig faldet mindst 50 pct. fra deres seneste top inden for de sidste 52 uger.

Du kan læse mere om udviklingen her.

De vil sætte gang i aldrig tidligere set eksperiment
Det altoverskyggende tema på de finansielle markeder i USA er fortsat banen fremover for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der synes tæt på at påbegynde en serie af renteforhøjelser og en reducering af bankens enorme balance.

»Vi er på vej ind i en periode, hvor Federal Reserve vil sætte gang i et aldrig tidligere set eksperiment: at løfte renterne fra nul og reducere størrelsen på balancen inden for det samme år,« siger Nicholas Colas, der er medstifter af Datatrek Research, til nyhedsbureauet Reuters.

Du kan læse mere her.

Forvalter: To C25-aktier ser interessante ud
C25-aktiernes kraftige fald har fået Otto Mønsteds Fonds adm. direktør, Nina Movin, til at se nærmere på opsamlingsmulighederne. Det skriver Børsen.

»Jeg holder primært øje med Vestas og Ørsted, som springer i øjnene, også fordi de er en del af den grønne trend. Jeg synes, at de er kommet langt ned, og de begynder begge at se attraktive ud. Som langsigtet investor begynder det at ligne noget, man kunne kigge på,« siger hun til Børsen.

Du kan læse mere her.

Markedstendenser
»Over de kommende uge vil vi formentlig se, at inflationen og rentemarkederne fortsat bliver det altdominerende tema på de finansielle markeder. Meget taler imidlertid for, at vi med tallene for december har set toppen af inflationen i både USA og euroområdet.« skriver Nordea i en morgenrapport.

De amerikanske markeder holder i dag lukket på grund af Martin Luther King-dag.

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer fredag morgen en let negativ åbning med et fald på -0,27 pct.

Dagens tal og begivenheder

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 'Som at gnide salt i såret på Vestas'

Læs også: Bøgerne du SKAL læse - anbefalet af Michelle Nørgaard fra Handelsbanken