Henter kommentarer

Dyster udmelding fra danske topchefer: 'Mindre positiv vækst og en mærkbar afmatning'


Hvis man havde regnet at 2023 bød på hæsblæsende vækst og fremgang, så er det måske på tide at sætte forventningerne en anelse lavere.

Det har en stribe danske topchefer i hvert fald gjort, skriver Børsen.

Mediet er dykket ned i en undersøgelse blandt 80 danske topchefer foretaget af det store konsulenthus PwC.

86 pct. af topcheferne siger, at de venter faldende vækst. Det er første gang, at sortsynet er så udbredt blandt topchefer, lyder det.

Læs også: Novo Nordisks guldæg indtager førsteplads

»Det passer med mit billede. Der er trods alt ikke tale om, at vi venter negativ vækst. Men vi forventer mindre positiv vækst og en mærkbar afmatning, der sætter sig spor i realøkonomien,« siger Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV til Børsen.

Hos Finans kan man læse om samme undersøgelse, at hver fjerde danske topchef vurderer, at deres virksomhed ikke vil være økonomisk levedygtig om 10 år, hvis de fortsætter den nuværende kurs.

Læs også: 6 teknologier, som bliver større i 2023: 'Der kan man tage pæne gevinster hjem'

»Det er virkeligt overraskende, at så mange topchefer har dette fremtidsperspektiv, men de ser alt det værste, som de overhovedet har kunnet forestille sig, ske på samme tid, og det har ramt dem hårdt,« siger Robert E. 'Bob' Moritz, global bestyrelsesformand for PwC International, til Finans.

Generelt ser topcheferne mere positivt på vækst i deres egen virksomhed end de ser på vækstmulighederne i samfundet generelt.

Det kan ligne en modsætning, men det er et mønster, som PwC også har set i tidligere undersøgelser, forklarer Mogens Nørgaard Mogensen, partner og administrerende direktør for PwC i Danmark.

Læs også: Nye sanktioner: Denne vare kan blive dyrere

Læs også: Kinas vækst banket tilbage til 70erne – aktier falder