Henter kommentarer

Danske pensionsselskaber får kritik: Giver pludselige gebyrstigninger


Pensionskasser kritiseres for at malke titusindvis af kunder med pludselige gebyrstigninger, skriver Finans.

Det sker, fordi en række kommercielle pensionskasser skruer omkostningerne i vejret, den dag deres kunder går på pension. Omvendt får virksomheder og deres arbejdsdygtige ansatte store rabatter i de selvsamme pensionskasser.

Ifølge FPension, der rådgiver virksomheder og danskere om pensionsforhold, kan gebyrstigningerne for den enkelte pensionist let ryge op på mellem 100.000 til 200.000 kroner de første ti år efter, at man har stemplet ud af arbejdsmarkedet.

»Fra virksomhedernes side er der ikke tale om ond vilje, men de glemmer, at deres ansatte på et tidspunkt bliver pensionister,« siger Søren Andersen, indehaver af FPension, til Finans.

Læs også: Ekspert: Her er faren ved »billige aktier«

Konkret kan investeringsomkostningerne let stige med 0,3 til 0,4 procentpoint om året for den ansatte, når denne forlader virksomheden. Det er samtidig det tidspunkt, hvor pensionsopsparingen er på sit højeste, fordi man har sparet op til den gennem hele arbejdslivet.

Det er særligt kunder i Danica og PFA Pension, som kan forvente den største regning efter at have trukket sig fra arbejdsmarkedet, skriver Finans.

Dancia og PFA Pension har ikke udtalt sig til mediet, da de henviser til, at der er tale om konkurrencefølsomme oplysninger.

Læs også: Derfor står Netflix-aktien til uhyggeligt fald