Henter kommentarer

Dansk selskab skifter vækstbørs ud med hovedbørsen


Siden 2020 har det danske softwareselskab Penneo noteret på vækstbørsen First North.

Men efter flere år med solide vækstrater og en ARR-vækst – årlige tilbagevendende omsætning – på 50 pct. sidste år, gør selskabet nu klar til at rykke over på hovedbørsen i København, fremgår det af en pressemeddelelse.

Desuden er selskabet klar til at kigge på markeder uden for Danmarks grænser.

Sådan reagerer aktien: Klik her.

»Vi er glade for, at vi i Penneo nu er klar til at overgå til hovedmarkedet. For behovet for vores produkter er støt stigende i takt med, at samfundet bliver mere digitaliseret. Vores løsninger passer perfekt ind hos rigtig mange virksomheder, der opererer på forskellige markeder på tværs af Europa. Nu skal Penneos vækst ud over landegrænserne,« lyder det i meddelelsen fra Penneos administrerende direktør, Christian Stendevad.

Senest har Penneo rejst 60 mio. kr. fra industrielle investorer, men selskabet ønsker også at kunne tiltrække en større kreds af private investorer, der skal være med til at få væksten til at vokse yderligere.

Derfor giver det ifølge topchefen mening at skifte den nuværende scene ud med hovedbørsen.

»Penneo er nu kommet til et sted, hvor en børsnotering på hovedmarkedet er det næste rigtige skridt for os. Vi er nemlig klar til at løfte virksomheden mod nye højder, og det vil en notering på Nasdaq Copenhagen bidrage til – og vi ser frem til turen sammen med alle vores kommende investorer, både danske og internationale,« siger Christian Stendevad.

Da Penneo blev børsnoteret tilbage i 2020 lød tegningskursen på 11,06 kr. Tirsdag kort efter dagens handel er gået i gang, stiger aktien 7,6 pct. til 17,48 kr.

Første handelsdag med Penneo-aktier på hovedbørsen i København bliver den 4. april 2022.

Læs også: Nordea: Disse aktier bør du satse på

Læs også: ​Topchef sælger aktier i lille dansk selskab