Henter kommentarer

Dansk fintechvirksomhed lancerer kryptoplatform


Den danske fintechvirksomhed Lunar vil gøre kryptohandel tilgængeligt for alle på en danskbaseret handelsplatform.

Derfor lancerer Lunar nu Lunar Block, hvor kunderne fra i dag kan handle de fem mest populære kryptovalutaer – herunder bitcoin og ethereum.

»Vi kan tydeligt se, at køb og salg af kryptovaluta fylder mere og mere for særligt den næste generation af forbrugere. Vi mener, det er nødvendigt at gøre kryptovaluta tilgængelig på en måde, der er til større gavn for forbrugerne, og vi synes, det er naturligt, at Lunar går forrest her,« lyder det fra stifter og administrerende direktør Ken Villum Klausen i en pressemeddelelse.

Lunar Block er et nyoprettet selskab til det overordnede Lunar Group, der også tilbyder bank til sine kunder gennem Lunar Bank.

Lunar oplevede en stigning på 872 pct. i antal transaktioner til kryptohandel hos bankens mere end 450.000 brugere fra 2020 til 2021, og det er blandt andet på den baggrund, at Lunar konkluderer, at der er et marked for kryptohandel herhjemme.

»Kryptovaluta og blockchain er en del af fremtiden, når det gælder penge, og vi tager forbrugerne seriøst, når de søger mod nye muligheder. I vores nye selskab Lunar Block arbejder vi med tendenser inden for blockchain, web3 og metaverset, og første skridt er direkte køb og salg af krypto,« udtaler Ken Villum Klausen.

Da kryptoområdet ikke er reguleret, vil Lunar-kunderne blive gjort opmærksom på, at de forlader et reguleret miljø, hvis de kaster sig over handel med diverse digitale mønter.

Læs også: Kommentar af Lars Seier Christensen: Forstå krypto og blockchain på et øjeblik

Fra Lunar lyder det, at de danskere forbrugere oplever udfordringer, når de handler på kryptobørser – blandt andet er der udenlandske overførelsesgebyrer, og tal fra Skat viser, at mange ikke får indberettet deres eventuelle kryptogevinster korrekt.

De udfordringer vil Lunar være med til at løse.

»En af bekymringerne ved kryptovaluta er, at det kan være vanskeligt at se, hvor gevinsten kommer fra. Vi har lavet et miljø for køb og salg af krypto, hvor risiko for hvidvask og sløring af midler reduceres, og forbrugerne får adgang til at købe kryptovaluta gennem en danskbaseret platform,« lyder det fra Ken Villum Klausen, der fortsætter:

»Det er et problem for både dem, der køber og sælger kryptovaluta og for Danmark, at forbrugerne enten ikke ved, hvordan man indberetter skat korrekt eller snyder på vægten. Derfor stiller vi digitale guides og værktøjer til rådighed, der skal bekæmpe det problem, og vil meget gerne samarbejde med Skat om at finde fremtidens løsning.«

Hos Lunar koster det mellem 1 og 2,5 pct. i handelsgebyr at handle kryptovaluta, og i handelsappen får brugerne automatisk den bedste pris på den valgte valuta fra en af de store kryptobørser – Coinbase, Kraken og Bitstamp.