Henter kommentarer

Dansk aktie har fået kursprygl – nu melder formand ud


Flere forhold har gjort, at aktien i danske Chemometec er dykket.

Det erkender Chemometecs bestyrelsesformand, Niels Thestrup, i et interview med Børsen. Selskabet, der producerer celletællere, har set sin aktiekurs stige med voldsomme 28.000 procent siden år 2014.

Læs også: Finanshus: Novo-aktien vil stige yderligere 20 pct. i år

Men siden slutningen af 2021 er aktien stille og roligt sivet nedad – og i februar i år blev modvinden kraftig, da Chemometec-aktien faldt knap 21 procent på en enkelt handelsdag, efter selskabet skruede ned for forventningerne til årets omsætning.

Niels Thestrup erkender imidlertid, at også to »uheldige børssager« har påvirket selskabet negativt. Det gælder, da den afgående direktør Søren Søndergaards kone blev idømt fængselsstraf for insiderhandel, og da Chemometec i april 2023 fik en bøde på 750.000 kr. af fondsbørsen for at lække intern viden og aflevere regnskab for sent.

»Vi har haft nogle uheldige børssager, som vi selvfølgelig gerne ville have været foruden. Og det sammenstillet med udskiftning i topledelsen og en nedjustering af vores forventninger til toplinjen har skabt noget utryghed blandt investorer,« siger bestyrelsesformanden til Børsen.

Læs også: Børshus: Dansk folkeaktie er værd at købe - ser kurspotentiale på næsten 40 pct.

Læs også: Danske boligejere kan se frem til en ekstra skatteregning