Henter kommentarer

Dagens top 3 markedsnyheder

Foto: Mads Nissen
Vis mere

Her er dagens top tre markedsnyheder fra danske finansmedier.

 

First North-selskaber tiltrækker spekulanter

Spekulanterne flokkes om First North-selskaberne. Hos Kapital Partner hæfter man sig eksempelvis ved, at hver investor har solgt sine aktier fra udbuddet i FOM Technologies den første dag. Det fortæller Jesper Ilsøe, der er partner og aktieanalytiker i Kapital Partner, ifølge Børsen.

»Jeg udleder af dette, at mange tegner aktier for at lave et godt afkast på første dag. Det gælder både de, der fik aktier og de, der ikke fik nogen,« siger Jesper Ilsøe, ifølge avisen.

Statistikken over børsnoteringer i år viser, ifølge avisen, at for Penneo, Monsenso, LED Ibond International og Stenocare, så solgte henholdsvis 11, 21, 21 og 20 pct. solgte deres aktier på første handelsdag.

 

Mindre selskaber ikke en del af aktiefesten

Mens C25-selskaberne er tilbage på rekordhøjde siden aktiebunden i marts, er OMX Copenhagen Small Cap-indekset omkring 13 pct. under toppen kort før krisen, skriver Finans.

De mange hjælpepakker har nemilg hjulpet større selskabers aktiekurser, forklarer chefstrateg i Nykredit, Frederik Engholm.

»Det er svært for politikere at hjælpe de små, mens de store selskaber har haft nemmere ved at tappe ind på hjælpen. Og hvis de store virkelig kommer i problemer, så vil der blive gjort meget for at hjælpe dem. Det ved markedet,« siger Frederik Engholm, ifølge avisen.

 

Ny kritik rammer Danske Bank

Danske Bank kritiseres påny for at sælge et investeringsprodukt, som kunderne må forventes at tabe penge på.

Der er tale om porteføljeplejeproduktet Flexinvest Fri, der består af obligationer og aktier, og som sammenlagt koster 1,4 pct i årlige omkostninger. Problemet er ifølge kritikerne, at produktet ikke ventes at give et afkast, som kan betale omkostningerne, medmindre banken slår markedet, skriver Børsen. Blandt kritikerne er den selvstændige investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen:

»Baseret på hvordan aktiv forvaltning historisk har skabt værdi, mener jeg, det er tvivlsomt og tangerende til det illusoriske, at værdiskabelsen baseres på netop aktiv forvaltning,« siger han til avisen.

Hos Danske Bank forklarer man sig med, at man sælger investeringsproduktet, fordi man forventer at slå markedet med 1,1 pct. årligt.

Læs også: Aktiestrateg: 'Det er en fuldstændig overset kvalitetsaktie'

Læs også: Morten Springborg: Her går prisbevidste investorer glip af gode aktier